5m.org.pl :: Zobacz temat - Świadectwa
Forum 5m.org.pl Strona Główna 5m.org.pl
KChB w Mińsku Mazowieckim

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Świadectwa
Idź do strony Poprzedni  1, 2

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum 5m.org.pl Strona Główna -> Świadectwa
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
C-rock
zborownik/czk z jedynym kluczem do kibla

PostWysłany: Wto Sie 31, 2004 09:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No i jestem już po ewangelizacji w Radomiu było miło momentami mniej. Ale najważniejsze, że rośnie wiara. Radom zapowiada sięna ciężkie klimaty, pierwszą rzeczą, która mnie tam spotkała była jakaś cygańska wróżbitka. A potem chory gość. No i zakład fryzjerski "ZEUS" Smile. Po prostu od razu wiedziałem , że będzie o co Bojować.. Więc napisze wam po krótce że były to dni błogosławienstwa duzego. ROzmów i wytężonej pracy. Zadnego street preachingu nie było oficjalnie, tylko rozrzucanie ulotek z zaproszeniem na spotkanie ewangelizacyjne. Wiecie momentami ludzie mieli z nas polewki, czasem starsze panie wpadały w szał inne same biegły po ulotki i pytały czy to jest tylko dla wybranych? Panowie w szeleszczących spodniach jak i ci od długich włosów mieli niezły ubaw. Czasami wbijałem sie w tłumki po 15 osób rozmawiając z nimi. CZasem w 5 osobowe grupki ludzi których powinienem się bać a wychodziło na to ze oni byli zmieszani ze podchodze sam . Ale od czego mamy moc Ducha Świętego co?? Dudi mocno mnie zaskakiwał czesto przesadzał ale był "true street preachah" bardzo sie ciesze, że Bóg dał mu tyle odwagi. Mielismy czas modlitw było grejt. Składaliśmy obaj swiadectwa swojego nawrócenia. Chciałem bic mu brawo po tym jak skonczyl a on nastepnego dnia mi. Ale wiecie to takie "swiatowe". Pastor Roy w swoich kazaniach łąmał wszelkie możliwe bariery dla człowieka w poznaniu BOga. Nawróciło się w sumie osób 4 czy 5. Mielismy przypadek dziewczyny z sekty sahaja yoga. Po prostu nie wolno i sie modlic do BOga inaczej niz tylko przez matke - guru jakąś obecnie żyjącą. Ta dziewczyna wyszła z ewangelią ale bez decyzji. Wieczorkami mielismy okazje sie modlic i polewać z Human trumpet box Smile kto wie ten wie ...
Niesamowicie było pracowac ze wszystkimi ludzmi. A szczególne podziękowania należą się Andrzejowi i Agnieszce no i Julci za to ze nie padalismy z głodu , mielismy gdzie spac i jeszcze bylismy skazani na doborowe towarzystwo Smile i przepisy kulinarne. Wracam zbodowany hej Smile Przede wszystkim tym , że imałem okazje brac udział w kolejnej pracy ewangelizacyjnej Smile.
Kefas
regularnie kamieniowany/a

PostWysłany: Sro Wrz 01, 2004 15:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cieszę się z tobą !!! Zakład fryzjerski Zeus wpadł mi w myśli Very Happy Very Happy Very Happy , tam musi czaić się zło i diabelski Lockie Very Happy Very Happy Very Happy , ale tak na poważnie to uważam że takich ewangelizacji powinno być więcej i sam żałuję że nie mogłem w niej uczestniczyć. Mam nadzieję że nasi bracia i siostrzyczki ze Zboru i nie tylko będą mieli jeszcze okazję wyjścia do ludzi i głoszenia jego słowa. Oby tak dalej, pozdrawiam odważnych i życzę odwagi w duchu !!! Very Happy Very Happy Very Happy

TAŃCZĄCY Z WILKAMI
I CHOĆ DUSZA MA JAK SZKARŁAT JEST , ON SWOJĄ KRWIĄ ZMIENI JĄ W ŚNIEG , I CHLEB MI DA BYM WIECZNIE ŻYŁ , TEN KTÓRY " JEST " IS QUI EST !!!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Kefas

PostWysłany: Sro Mar 08, 2006 15:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Chciałbym napisać moje indywidualne świadectwo z ostatniego nabożeństwa. Kiedy śpiewałem podczas uwielbienia zacząłem odczuwać obecność Pana , lubię to uczucie i nie towarzyszy mi pierwszy raz , zastanawiałem się tylko co ja zrobiłem że znowu dostąpiłem zaszczytu tego uczucia , mogę to tylko wyjaśnić tym , że Bóg jest Dobry i Łaskawy , a jego Miłość jest za darmo. Stałem tam wtedy i kiedy coraz mocniej czułem jego ciepło i obecność poczułem jak ktoś dotyka mnie w policzek , ale nikogo nie widziałem. Miałem już takie przeżycia kiedy byłem małym chłopcem , i przypomiałem sobie o tym. I wtedy Bóg tak silnie się mnie dotkną że moje ciało zaczęło się trząść , zwłaszcza moje nogi na których nie mogłem się utrzymać , były jak z waty. Ludzie za moimi plecami pewnie widzieli że lekko mdleje. Kiedy przychodzi do nas obecność Boga jest to tak fantastyczne uczucie , którego nie jest się w stanie opisać.
I towarzyszy mu często właśnie tkzw. padanie pod Mocą.
W pewnym momencie musiałem uklęknąć bo nie byłem w stanie normalnie stać na nogach , i chociaż jestem silnym chłopcem , Jegop Obecność jest tak wielka że nasze ciała poprostu nie dają sobie z tym rady Very Happy Very Happy Very Happy Teraz wiem , że jeśli będę mocno kroczył jego sprawiedliwymi scieżkami , to któregoś dnia tak upije mnie Duchem , że odlecę i padnę jak deska w kościele Very Happy Very Happy Very Happy może to dla niektórych niezrozumiałe , ale czekam na ten dzień. Nie ma nic wspanialszego od Jego Obecności. Kto raz ją poczuje , będzie ją chciał czuć zawsze !!!
Nigdy nie brałem narkotyków , ale śmiało twierdzę że ten jest najmocniejszy !!! Very Happy Very Happy Very Happy Życzę wszystkim aby Bóg tak Mocno się Was dotykał , jeszce mocniej i wyrażniej niż mnie Very Happy Very Happy Very Happy

TAŃCZĄCY Z WILKAMI
I CHOĆ DUSZA MA JAK SZKARŁAT JEST , ON SWOJĄ KRWIĄ ZMIENI JĄ W ŚNIEG , I CHLEB MI DA BYM WIECZNIE ŻYŁ , TEN KTÓRY " JEST " IS QUI EST !!!
Powrót do góry
Kefas

PostWysłany: Pon Mar 12, 2007 15:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Chciałym zamieścić kolejne moje świadectwo z ostatniego czasu , które
także opowiadałem na nabożeństwie. Jest to świadectwo o nawigacji Very Happy Very Happy Very Happy . Ostatnio odwiedzałem w Radości Michała Piekarniaka , i miałem do niego dotrzeć tym razem pociągiem i przejść na skróty przez miasto a na końcu przez las. Zadzwoniłem więc do niego aby wskazał mi drogę , kiedy stałem już na stacji PKP w Radości. Michcio
jednak powiedział mi przez telefon że droga jest tak skomplikowana że nie jest w stanie mi jej wyjaśnić. Nigdy nie szedłem do seminaruim tą drogą , zazwyczaj od strony STM rowerem do C-Rocka , albo samochodem z Pchełą. Nie miałem wyobrażenia z której strony zacząć i z której strony wyjdę. Zacząłem więc iść na orientację i mijać kolejne uliczki. Ale było ich tak dużo , że w końcu się zatrzymałem i postanowiłem że się pomodlę . Kiedy zacząłem się modlić i prosić ducha świętego o pomoc , od razu usłyszałem : " Żle idziesz , zawróć ...." , potem inne komendy " Skręć na prawo , idż do końca ulicy i skręć w prawo do lasu.
W lesie kolejne wskazówki przychodziły co chwilę. Nagle zadzwonił telefon , to Michał , pyta się gdzie jestem . Mówię mu że w lesie , ale Duch Święty mnie prowadzi i napewno dobrze idę , oraz że zaraz będę.
Słyszę śmiech Michcia , rozłącza się. Idę dalej i pytam się o kolejne skręty na ścieżkach , aż w końcu las się kończy , patrzę , a tu ... Główna brama Seminarium Very Happy Very Happy Very Happy , myślałem że wyjdę z zupełnie innej strony , a tu taka niespodzianka !!! Very Happy Very Happy Very Happy Obiecałem też Bogu że jak mi pomoże to złożę to świadectwo w kościele. Teraz składam na forum i chcę powiedzieć , że Bóg wysłuchuje wszelakich modlitw , a Duch Święty jest naprawdę naszym przyjacielem , który nam pomaga. Warto spróbwać jaki Dobry jest Bóg , a póżniej mu za to podziękować.
DZIĘKUJĘ !!!! Very Happy Very Happy Very Happy

TAŃCZĄCY Z WILKAMI
Powrót do góry
dudi
pastor kawaler

PostWysłany: Czw Mar 15, 2007 19:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

życiowe, konkretne dziękuję Ci Soplu za to świadectwo jest takie praktyczne. naprawdę konkret. thx
Kefas

PostWysłany: Sob Mar 17, 2007 15:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Proszę bardzo bracie , pozdrawiam serdecznie !!!! Very Happy Very Happy Very Happy

TAŃCZĄCY Z WILKAMI
Powrót do góry
Kefas

PostWysłany: Sob Sty 26, 2008 10:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ostatnio w pracy brałem udział przy rozładowywaniu stali z Tira.
Była ona podnoszona HDSem ( dżwigiem ) i opuszczana przy prywatnym ogrodzeniu. Gość trochę lekkomyślnie zrzucił je na ogrodzenie uszkadzając je. Przy drugiej serii postanowiłem odpychać stal na dzwigu od ogrodzenia. Udało się , ale 1 Tona przygniotła mi palucha.
Oczywiście bolało i przechodził on przez wszystkie kolory tęczy , ale po dwuch dniach doszedł do siebie i raczej nie jest złamany. Myślę , że to by się nadawało do działu " CUDA ". Boże , Dziękuję !!! Very Happy Very Happy Very Happy

TAŃCZĄCY Z WILKAMI
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum 5m.org.pl Strona Główna -> Świadectwa Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

Skocz do: